Méretre gyártott fa kültéri bejárati ajtók.

Termékeinket megtekintheti a 8. kerület  Dobozi utca 41 alatt található bemutatótermunkben. Időpont egyeztetés szükséges!
Ingyenes felmérés kérhet a 06-30-218-6413 as telefonszámon.


Műemlék jellegű nyílászárók, bejárati ajtók

BUDAPEST BELTERÜLETÉN INGYENES FELMÉRÉS, ÉS ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉS!Fa bejárati ajtóinkat, és fa nyílászárónkat többfajta tokszerkezettel, és tokvastagsággal, illetve ajtólap, és ablakszárny vastagsággal gyártjuk. Beltéri ajtóink készülhetnek gerébtokkal, melyek alapesetben 6 cm vastagak, ha azonban ennél keskenyebb falsíkba kerül beépítésre, a tokvastagság csökkenthető, valamint pallótokkal, mely alapesetben 12 cm széles. A tokvastagság szintén rugalmasan változtatható. Beltéri ajtóknál alkalmazott toktípus az utólag szerelhető tok is, melyet akkor érdemes választani ha tökéletesen előkészített falnyílásunk van. A tok bizonyos mérethatárok között állítható, de általában a falvastagság plusz –mínusz 1,5 cm mérethatár között állítható. Régebbi épületeknél, valamint parasztházaknál alkalmazott tok az ácsolt tok. Itt a teljes falvastagság szélességében burkolt tokról beszélünk, melynek szélessége minimum 25 cm, maximális szélessége pedig a fal vastagsága, akár 50-60 cm is lehet. Beltéri bejárat ajtóinknál az ajtólap vastagsága 42-45 mm közötti általában, az alkalmazott tokok pedig a beltéri ajtókéval megegyező.

Régi ablakainknál, hasonló kifejezésekkel találkozunk. Az ablakink lehetnek egysoros gerébtokosak, melyeket önállóan ritkán alkalmazzák, hiszen egy réteg üvege minimális védelmet nyújt a hideg ellen. Ilyeneket találhatunk verandák, folyosók beépítésénél, kisebb üvegházaknál.

A kapcsolt gerébtokos ablakok a legelterjedtebbek régebbi épületeinknél. Itt két vékonyabb ablakszárny van , 2-3 mm vastag üvegezéssel, és mindkét szárny befelé nyílik. Amennyiben a külső szárny kifelé nyílik, pallótokos ablakról beszélünk. A dupla ajtókat , melyeknél a külső szárny általában tömör , a belső üveges szintén pallótokos ajtónak nevezzük.

Külön kategóriát képviselnek a hőszigetelt nyílászáró szerkezetek ,melyeknél a tok és nyíló szárny profiljai összetettebbek , azok csak kimondottan nyílászárógyártásra legyártott ajtógyártó, ablakgyártó szerszámgarnitúrákkal készíthetőek el. Ezek a szerszámok az ajtófrízből , ablakfrízből egy menetben marják ki a szükséges profil. Hőszigetelt nyílászárókat 68 mm-es szerkezeti vastagságtól készítenek, melyekbe 24mm-vastag hőszigetelt üvegnek készítenek elő helyet. A szerkezeti vastagság növelhető 78mm-re, 88mm-re, melyekben már vastagabb 3 rétegű üvegek is beépíthetőek, kielégítve a passzívházak követelményrendszerét is.
Klasszikus parasztajtó

kétszárnyú bejárati ajtó.

Biztonsági ajtó Budapest
Biztonsági ajtó panel lakásba
Hőszigetelt bejárati ajtó árak
Fa biztonsági bejárati ajtók
Kültéri biztonsági ajtók
Klaszikus fa bejárati ajtók
Fa ajtó csere
Fa bejárati ajtó csere
Ajtó csere Budapest
Fa ajtó csere Budapest
Bejárati ajtó csere bontás nélkül
Ajtó csere panelban
Bejárati ajtó beépítésMilyen vastag bejárati ajtót vegyek?
Felületkezeltessem-e a bejárati ajtómat?
Jobb-e a fa ajtó, mint a műanyag?
Ugyanolyan ajtót szeretnék mint a régi?
Sok piszokkal jár-e a nyílászárócsere?
Penészedni fog-e a lakásom , ha
műanyag ablakokat építtetek be?
Párásodik az ablakom, mit tegyek?
Elszálítják-e a törmeléket beépítés után?


Pest megyében az alábbi településeken vállalunk fa bejárati ajtó cseréket: