Méretre gyártott fa kültéri bejárati ajtók.

Termékeinket megtekintheti a 8. kerület  Dobozi utca 41 alatt található bemutatótermunkben. Időpont egyeztetés szükséges!
Ingyenes felmérés kérhet a 06-30-218-6413 as telefonszámon.


Ablakszigetelés


Nyílászáróink, ajtónk ablakaink szigetelése sokkal többet jelent mint a nyílászárók réseinek tömítése, sokszor nehezebb asztalosmunkák elvégzésére is szükség van, hogy a behelyezett tömítőanyagok ne csak szigeteljenek, de nyílászáróink működjenek is. Minden esetben ha régi nyílászáróinak szigetelése, felújítása melett dönt kérjen ingyenes helyszíni felmérést és árajánlatot! 


Nyílászáróink hőszigetelő képessége sokkal kisebb mint a falaké, s ha emellé még a nyílászárók rossz állapota is hozzájárul, akkor az ablakok résein a levegővel a fűtési energia 1/3-a is eltávozhat. Leggazdaságosabb megoldásnak tűnik a régi nyílászáróink szigetelése.
Házilagos kivitelezés során olyan problémákkal találkozhatunk, amit a rendelkezésre álló technikai hátérrel megoldani nem tudunk. Nem zárnak a zárak, az alkalmazott szigetelőanyagok vagy kevésnek bizonyulnak, vagy feszítik az ablakszárnyakat.
Ezen segít a hétköznapban svéd technológiaként emlegetett eljárás.
Ennek lényege, hogy a tok és az ablakszárny közé elasztikus szilikoncsövet építünk be. Rögzítése bemarásos technológiával illetve ragasztással történhet.
Bemarásnál az élsarkokba 3 mm széles, 6-7 mm mély hornyot marunk, majd ebbe a horonyba préseljük a szigetelőanyag horgas lábát. Ragasztásnál speciális anyaggal rögzítjük a csöveket az ablakszárnyakon, ill. a tokon.
A szigetelőanyag méretét az ablak és a tok közötti hézag határozza meg.
Mivel ezek a szigetelőanyagok nagyon elasztikusak 1 -12mm közötti hézagokat könnyen megszüntethetjük. Ennél nagyobb deformálódásnál már az ablakszerkezetek javítására is szükség lehet. Az eljárás hamar megtérül , és a lakótér komfortfokozata is jelentősen javul. 3-5 ’C-al nő a hőmérséklet azonos fűtés mellett , 10-12 dB zajszint csökkenést eredményezhet, és teljesen pormentesen záródóvá teszik ablakainkat.

Általános tapaszlalat, hogy egy ilyen beruházás akár 1-3 év alatt is megtérülhet, nem beszélve lakásunk konfortérzésének emelkedéséről.

ABLAKSZIGETELÉS MENETE

  • Határozzuk meg a beépítésre kerülő szigetelőanyag méretét. Ebben segítségünkre lehet egy hézagmérő gyurma, melyet az ablak közé zárva iránymutatást ad a beépítendő szigetelőanyag méretéről.
  • Felsőmarógéppel alakítsunk ki egy 3 mm széles , 7-8 mm mély hornyot az ablakprofilban. Ecetsavas ragasztóval történő rögzítés esetén erre nincs szükség
  • Záródásnál a szigetelőanyag összepréselődik, így a záráshoz minimális többleterő szükséges.A profil felveszi a rés formáját, így lesz hatékony a tömítés.
Az itt leírt technológia eredményeként lakásunk hőmérséklete 3-4oC-al lehet melegebb, egyedi fűtési rendszereknél akár 20%-os energia megtakarítást érhetünk el. Tisztább, csendesebb lesz lakása. Ne az utcát fűtse!!!

Klasszikus parasztajtó

kétszárnyú bejárati ajtó.

Biztonsági ajtó Budapest
Biztonsági ajtó panel lakásba
Hőszigetelt bejárati ajtó árak
Fa biztonsági bejárati ajtók
Kültéri biztonsági ajtók
Klaszikus fa bejárati ajtók
Fa ajtó csere
Fa bejárati ajtó csere
Ajtó csere Budapest
Fa ajtó csere Budapest
Bejárati ajtó csere bontás nélkül
Ajtó csere panelban
Bejárati ajtó beépítésMilyen vastag bejárati ajtót vegyek?
Felületkezeltessem-e a bejárati ajtómat?
Jobb-e a fa ajtó, mint a műanyag?
Ugyanolyan ajtót szeretnék mint a régi?
Sok piszokkal jár-e a nyílászárócsere?
Penészedni fog-e a lakásom , ha
műanyag ablakokat építtetek be?
Párásodik az ablakom, mit tegyek?
Elszálítják-e a törmeléket beépítés után?


Pest megyében az alábbi településeken vállalunk fa bejárati ajtó cseréket: